Novosti

 2024, tra 17
VRadionica
BETON KINO /DOM MLADIH
RADIONICA VIRTUALNE STVARNOSTI
modul I, travanj 2024.
MODUL 1: SNIMANJE 360° KAMEROM I IMPLEMENTACIJA

17.04. srijeda 17:30 - 19:00 teorijski uvod
19.04. petak 18:30 -21.30 praktični dio I
24.04. srijeda 18:30 – 21.30 praktični dio II
MKC organizira radionicu koja ima za cilj upoznati polaznike s teorijskim i praktičnim znanjima bitnim za korištenje VR alata, tehnologije koja danas ima široku primjenu na polju umjetnosti, edukacije, zabave, turizma,… Polaznici će se osposobiti da samostalno istražuju i stvaraju unutar virtualnog prostora. Radionica je koncipirana u tri modula, a obuhvaća različite aspekte kreativnog izražavanja, od snimanja prostora specijaliziranom 360° kamerom slaganjem fotografija u posebnom programu za izradu virtualnih izložbi, crtanje i slikanje te 3D modeliranje korištenjem VR naočala unutar virtualnog prostora.

Program svakog modula sastoji se od uvodnog teorijskog dijela nakon čega slijede praktični programi, što je ukupno 8 sati intenzivnog rada u virtualnom prostoru.

Prvi modul posvećen je 360° snimanju, polaznicima pruža priliku da istraže tehničke i kreativne aspekte snimanja u 360° formatu, kao i implementaciju prostora u software za izradu virtualnih tura, tj. izložbi. Polaznici će se upoznati s različitim metodama snimanja i montaže kako bi mogli stvoriti svoje vizualne priče koje se prostiru u svim smjerovima.

Voditelj radionice je Ivor Igrec, autor i suradnik na brojnim VR projektima. Jedan je od koordinatora projekta P.O.D. (Platforma online djelovanja); sudjelovao je u kreaciji virtualnih verzija splitskih izložbenih prostora i izložbenog programa Salona Galić tijekom pandemije COVID 19.

Radionica je besplatna ali ograničenog broja polaznika. Preferirana dob polaznika: + 15 godina. Rok za prijavu na prvi modul: 12. travnja 2024. putem on-line obrasca