Novosti

 2023, svi 20
Studio za suvremeni ples:
HOUSE BOLERO
AMFITEATAR / DOM MLADIH

PLESNA IZVEDBA
u skolpu glazbeno-scenskog programa TOTAL 350
subota 20.05. u 20 sati

Kupi ulaznicu online te na prodajnim mjestima:

Dancing Bear - Dioklecijanova 6
Tisak Media Split - Vukovarska 207
te na dan izvedbe sat vremena prije početka događanja.
Koncept i koreografija: Matej Kejžar
Izvedba: Branko Banković, Ana Mrak, Ana Vnučec, Martina Tomić, Ida Jolić, Šimun Stankov i Ana Novković
Oblikovanje svijetla i scenografija: Petra Veber
Produkcija: Studio za suvremeni ples
Hvala: Snježana Šolić, Damir Buntak, Igor Ekštajn, Milica Sinkauz, tehnika ZKM i tehnika HNK

Fotografije: Nina Đurđević
Glazbeno scenski program TOTAL350 započinje s plesnom predstavom HOUSE BOLERO Studija za suvremeni ples iz Zagreba u Amfiteatru u Domu mladih u subotu 20.05. s početkom u 20 sati. Studio za suvremeni ples prošle godine proslavio je 60. godišnjicu osnivanja ansambla te je tim povodom nastala ova plesna predstava u koreografiji međunarodno etabliranog koreografa Mateja Kejžara.

'House Bolero' je oda Plesu, a sve je počelo prije pet godina zajedničkim eksperimentom proizašlim iz pitanja kako učiti iz plesa radije nego kako učiti plesati ili kako biti svoj. Ti ludi, čudni, queer, idiosinkratski plesni stilovi razvijali su se kroz rad s fizičkom prisutnošću, kinestetskim upisivanjem u vrijeme i prostor kao u materiju, u zajedničko energetsko polje, u dinamički teritorij i mjesto u kojem je stalna promjena dinamike moguća.

Ovoga puta, povodom šezdesete obljetnice Studija za suvremeni ples, u ovom međugeneracijskom eksperimentu plesači su dobi između dvadeset jedne i šezdeset devet godina. Kroz rad s tijelom, fizičkom prisutnošću, i sa strašću za plesom, oni neizbježno stvaraju nove implikacije: njihov plesopis postaje sila koja preispituje bezgranično polje normalizacije.