Novosti

 2023, pro 10
 - 2023, pro 13
RADIONICA PROFESIONALNE DOKUMENTARISTIČKE FOTOGRAFIJE KAZALIŠNIH PREDSTAVA
AMFITEATAR / RAZRED / BETON KINO / DOM MLADIH

RADIONICA
Voditelj: Darko Škrobonja

Fotografija: Darko Škrobonja, Cirkus Kolektiv, 2019. godina
DARKO ŠKROBONJA rođen 1986. godine u Splitu. Multimedijalni umjetnik, višegodišnji član Hrvatske udruge likovnih umjetnika, te član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Autor, kamerman i direktor fotografije za više kratkih igranih i dokumentarnih filmova. Trenutno zaposlen kao vanjski suradnik pri Umjetničkoj akademiji u Splitu.
Raspored radionice
NEDJELJA, 10.12. od 18:00 do 20:00 RAZRED - 1 dan radionice - teorijski dio
PONEDJELJAK, 11.12. od 18:30 do 20:30 AMFITEATAR - 2 dan radionice – snimanje generalne
UTORAK, 12.12. od 18:30 do 20:30 AMFITEATAR - 3 dan radionice – snimanje izvedbe
SRIJEDA, 13.12. od 18:00 do 20:00 BETON KINO - 4 dan radionice – obrada fotografije/ postprodukcija slike

Prvi dio je teoretski i bazira se na osnovama dokumentarne fotografije. Kako strpljenjem i pomnim planiranjem uhvatiti najbolje trenutke neke izvedbe, kako staviti subjekta u kontekst okoline (kazališna dvorana, stadion, gradski trg, …), kako pristupiti dokumentiranju publike, a pritom ne narušavati vizualno i auditivno sam tijek izvedbe, te kako fotografirati publiku i subjekta u istoj kompoziciji imajući u vidu velike tehničke zahtjeve gdje je često pozornica puno svjetlija od gledališta.

Drugi dio je praktičan i sastoji se od odlaska na teren (Amfiteatar u ovom slučaju) i fotografiranju glavne probe i izvedbe s programa MKC‑a – Together we sound, plesno istraživačkog projekta skupine autora/ica Koraljke Begović, Nastasje Štefanić Kralj i Bojana Gagića.

S tim biste prošli cijeli teoretski dio i potvrdili ga na terenu.

Zainteresirani se mogu prijaviti na radionicu najkasnije do 6.12.2023. i to direktno voditelju Darku Škrobonji na: frekvencije@gmail.com.

Uvjet za sudjelovanje:
Osobe koje sudjeluju u radionici moraju imati svoju fotografsku opremu. Minimalni tehnički uvjeti potrebni za prisustvovanje radionici: posjedovanje foto aparata aps‑c veličine senzora ili većeg. Prednost imaju oni koji polaznici koji posjeduju jednan širokokutni i jednan tele objektiva 2.8 ili veći otvor blende, ili zoom objektiv.