Novosti

 2023, stu 6
Krovna tema:
ŠTO SE KRIJE U ETNOGRAFSKOM MUZEJU
RAZRED / DOM MLADIH
PREDAVANJE | RAZGOVOR
6.11.2023. 18:30h

Gosti: Vedrana Premuž Đipalo i Ivana Vuković
Organizacija: MKC i KLFM
Kada ste posljednji put ušli u neki od splitskih muzeja? Znate li što kriju u sebi, kakve aktivnosti organiziraju, kako rade s najmlađima?
Pridružite nam se u novom izdanju programa Krovna tema, u ponedjeljak 6. studenog s početkom u 18.30 u Razredu Doma mladih. Ovog puta u goste nam dolaze Vedrana Premuž Đipalo, muzejska savjetnica pedagoginja, i Ivana Vuković, viša kustosica iz Etnografskog muzeja u Splitu.
U ovom se muzeju, smještenom u najintimnijem dijelu Palače, na mjestu gdje su u 4. stoljeću bile carske odaje cara Dioklecijana, čuvaju izrazito vrijedne etnografske zbirke koje nam predočavaju nekadašnji život Splićana, otočana i težaka Dalmatinske zagore.
Kako Etnografski muzej danas komunicira sa suvremenim Splitom, Splićanima i brojnim posjetiteljima koji tijekom turističke sezone prepune Palaču, na koji način možete uključiti vaše najmlađe u edukativne radionice, na kojim projektima rade i što pripremaju za budućnost, o svemu tome poslušajte u novoj Krovnoj temi.
Vidimo se u Razredu!
Snimka razgovora bit će dostupna za naknadno preslušavanje na web stranici radija KLFM.

***

Program “Krovna tema” ima za cilj upoznati javnost s relevantnim temama iz kulture, umjetnosti i lokalne politike njegujući kulturu dijaloga kroz razgovor s relevantnim akterima iz određenih područja. Program obuhvaća seriju od ukupno šest moderiranih polemika otvorenih za javnost, a koje vode Dario Dunatov i Kristina Tešija, nezavisni novinari u kulturi i radijski urednici na KLFM-u. Program “Krovna tema” financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita.