Novosti

 2024, tra 9
Krovna tema:
HRVOJE LAURENTA, NOVI PROSTORI KULTURE
RAZRED / DOM MLADIH
PREDAVANJE | RAZGOVOR
09.04.2024. 18:30h

Gost: Hrvoje Laurenta
Organizacija: MKC i KLFM
Pridružite nam se u utorak 9. travnja, s početkom u 18:30 u Razredu Doma mladih (Ulica slobode 28, južni ulaz, 3. kat) na novom izdanju programa KROVNA TEMA u kojem će nam se ovog puta pridružiti HRVOJE LAURENTA, privremeni ravnatelj zagrebačke kulturne ustanove NOVI PROSTORI KULTURE.

Osnovana u jesen 2023. godine na principima participativnosti, decentralizacije i raznolikosti kulturne ponude, ova jedinstvena gradska institucionalna platforma okuplja raznovrsne aktere i razvija programe zajednički s organizacijama civilnog društva i drugim organizacijama s područja kulture i umjetnosti, lokalnom zajednicom, gradskim četvrtima, javnim ustanovama, međunarodnim partnerima i svim zainteresiranim građanima i građankama.

Poticaj za osnivanje Novih prostora kulture dalo je više od pedeset umjetnika, kulturnih radnika i stručnjaka za kulturu tijekom rada na Programu razvoja kulture Grada Zagreba 2024. – 2030. u kojem su jasno identificirali potrebu za novom, decentraliziranom kulturnom infrastrukturom u gradu Zagrebu.

“Grad bez kulture i umjetnosti samo je mreža ulica i trgova. I zato trebamo više od svog kvarta, više od svog grada.” - poručuju iz Novih prostora kulture, a nova Krovna tema prilika je da se splitska publika upozna s ovom novom ustanovom u kulturi, sazna više o idejama koje stoje iza njezinog osnivanja, kao i o programima, suradnjama i planovima koje imaju za skoru budućnost.

Razgovor s Hrvojem Laurentom moderirat će Dario Dunatov i Kristina Tešija, novinari s community radija KLFM. Snimka razgovora bit će dostupna za naknadno preslušavanje na web stranici radija KLFM (Snimke prijašnjih razgovora dostupne su na poveznici).

Program "Krovna tema" provodi Multimedijalni kulturni centar Split u suradnji s community radijem KLFM, a podržan je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita.