Novosti

 2024, ožu 6
Krovna tema:
GORANA BARIŠIĆ BAČELIĆ
RAZRED / DOM MLADIH
PREDAVANJE | RAZGOVOR
06.03.2024. 18:30h

Gost: Gorana Barišić Bačelić
Organizacija: MKC i KLFM
U srijedu, 6. ožujka, s početkom u 18:30 u Razredu Doma mladih (Ulica slobode 28, južni ulaz, 3. kat) održat će se novo izdanje programa Krovna tema u kojem će nam se ovog puta pridružiti Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik.

Gorana Barišić Bačelić od 2014. godine djeluje kao dio tima čiji je cilj bio podizanje na noge revitalizirane Tvrđavu sv. Mihovila s novosagrađenom ljetnom pozornicom. Postala je ravnateljica muzejskog odjela koji je formiran da bi upravljao Tvrđavom čije se preuređenje tada završavalo i pripremalo se otvaranje prve sezone. Nakon što je otvorena Tvrđava sv. Mihovila, Barišić Bačelić je sa svojim timom provela još osam drugih projekata s Gradom ili samostalno, a svi projekti na neki način nadograđuju priču o Tvrđavi kulture kao platformi za razvoj kulturnih i kreativnih industrija. Tako je Šibenik postao primjer dobre prakse povezivanja turizma i kulturne baštine.

Tvrđava kulture Šibenik u lipnju ove godine slavi desetu godišnjicu osnivanja, a samo u posljednje tri godine tim okupljen oko Tvrđave postigao je zadivljujuće rezultate; u 2021. godini otvorena je Kuća umjetnosti Arsen, u 2022. Tvrđavu svetog Ivana, a u 2023. Hrvatski centar koralja Zlarin.

Nova Krovna tema prilika je da s Goranom Barišić Bačelić popričamo o tome kako je Šibenik postao kulturno središte Dalmacije i primjer dobre prakse afirmacije kulturnih vrijednosti i mogućnosti, ali da se osvrnemo i na eventualne izazove, probleme i prilike s kojima su se susretali na tom putu.

Događanje se odvija u sklopu programa "Krovna tema" koji provodi Multimedijalni kulturni centar Split u suradnji s community radijem KLFM. Program “Krovna tema” ima za cilj upoznati javnost s temama iz kulture, umjetnosti i lokalne politike njegujući kulturu dijaloga kroz razgovor s relevantnim akterima. Program će obuhvatiti seriju od ukupno šest moderiranih polemika otvorenih za javnost tijekom proljeća i jeseni 2024., a vodit će ih Dario Dunatov i Kristina Tešija, nezavisni novinari u kulturi i radijski urednici na KLFM-u. Program je podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita.