Novosti

 2023, lip 16
Dea Maria Računica:
NOVOROĐENA
BETON KINO / DOM MLADIH

PREDSTAVA
petak 16.06. u 20 sati
ponedjeljak 19.06. u 20 sati
petak 23.06. u 20 sati
Organizacija: MKC i UMAS Odjel za kazališnu umjetnost
Autorica: Dea Maria Računica
Brojke kažu da će svaka 5. žena doživjeti postpartum depresiju. Ovo nije predstava o brojkama. Ovo je predstava o realnosti majke nakon dolaska bebe. Skrovitoj realnosti koja obično ostane unutar četiri zida nečijeg doma.Ovo je posveta svakoj majci koja ostaje sama sa svojom težinom u trenutku za kojeg je mislila da će biti najčarobniji u njenom životu. Ovo je za sve žene koje trebaju podršku.

U Beton kinu u Domu mladih 19.6. i 23.6. izvest će se monodrama „NOVOROĐENA” studentice glume Dee Marie Računice. Predstava Novorođena nastala je kao diplomska ispitna produkcija na Umjetničkoj akademiji u Splitu, pri Odjelu za kazališnu umjetnost, smjer Gluma, pod mentorstvom izv. prof. Gorana Golovka.

Monodrama „Novorođena“ je dokumentarno-autorski projekt koji govori o postpartum depresiji. Ova predstava nastala je zahvaljujući anonimnim anketama koje je ispunilo oko 300 žena te jednogodišnjim istraživačkim radom studentice koja ih je intervjuirala proučivši njihova iskustva. Predstava portretira novorotkinju koja je nedavno na svijet donijela kći i čiji unutarnji svijet pratimo na sceni kroz odnos s novorođenom bebom, okolinom i samom sobom.