Novosti

 2024, srp 22
 - 2024, srp 26
ABC MKC:
LJETNE KREATIVNE KAMISHIBAI RADIONICE ZA DJECU
RAZRED/DOM MLADIH
RADIONICE
22. - 26. 7. 2024. | 10:30 do 11:30

Organizacija: MKC Split
U periodu od 22. do 26. srpnja, u Razredu u splitskom Domu mladih, bit će održane ljetne kreativne kamishibai* radionice za osnovnoškolce (niži razredi). Program ABC MKC je namijenjen najmlađoj publici, možda sada malenim, ali svakako budućim velikim ljubiteljima umjetnosti.

Kamishibai radionice uključuju umjetničko pripovijedanje priče, jezično-stvaralaštvo, govorne vježbe, te dramske igre i vježbe s rekvizitima tijekom čega će se koristiti umjetničke ilustracije mlade splitske umjetnice Mije Čulić.

CILJ radionica je upoznati djecu s pričama i legendama iz Hrvatske i cijeloga svijeta te poticati razvoj komunikacijske i čitalačke kulture.

Vodi ih Jasmina A. Žiljak pripovjedačica i dramska pedagoginja, dipl. učiteljica sa dugogodišnjim iskustvom u održavanja stručnih i kreativnih radionica i bajkaonica za odrasle, mlade i djecu.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave možete uputiti na mail adresu: ziljakj@gmail.com.

Svi materijali za rad: kamishibai kazalište, slike, rekviziti i tekstovi su osigurani.

Prostor Razred nalazi se na 3. katu, a ulaz je s južne strane Doma mladih, ulica slobode 28. Vidimo se!* Kamishibai je popularna japanska tehnika pripovijedanja razvijena iz tradicije uličnog teatra.