Arhiva

lis 14
 - lis 23
 , 2020.
Skupna izložba - Vanja Cuculić, Matko Meštrović, NEP / Nova Evropa
GALERIJA MKC SPLIT / DOM MLADIH
IZLOŽBA
Produkcija izložbi: HDD
Organizacija: HDD, Platforma 9,81, MKC Split i u partnerstvu s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu
Podrška: Grad Split, Gradimo dom zajedno i KLFM – radio u zajednici
VANJA CUCULIĆ: DRAMA! PLAKATI ZA GDK GAVELLA 2005. – 2019.

Izložba Vanja Cuculić: Drama! Plakati za GDK Gavella 2005. – 2019. prikazuje izbor iz jednog od najuzbudljivijih i najneobičnijih plakatnih opusa u suvremenom hrvatskom grafičkom dizajnu, onaj Vanje Cuculića za kazalište Gavella. Na izložbi se prikazuje i dokumentarni film (autora Marka Goluba i Ore Mušćet te snimatelja i montažera Mirana Krčadinca) u kojem Vanja Cuculić govori o svom kreativnom procesu i specifičnim promišljanjima medija plakata.

PRAKSA TEORIJE: MATKO MEŠTROVIĆ & DIZAJN

Izložba Praksa teorije: Matko Meštrović & dizajn posvećena je teoretičarskom, kritičarskom i zagovaračkom djelovanju Matka Meštrovića u kontekstu dizajna u razdoblju od ranih 1960-ih do današnjih dana te je svojevrsni portret čovjeka koji je svojim radom snažno utjecao na naše današnje poimanje dizajna i njegove uloge, kao i razumijevanje njegove, ali i naše, relacije s tehnološkim, medijskim, kulturnim, društvenim i ekonomskim okruženjem u kojem živimo.

NEP / NOVA EVROPA: KUNST IST ZEITLOS • EUROPA ENDLOS

Izložba NEP / NOVA EVROPA: Kunst ist Zeitlos • Europa endlos, posvećena je intermedijskom projektu Nova Evropa i istoimenom kolektivu (Dejan Kršić, Jane Štravs, Gordana Brzović) koji je od ranih 1980-ih do početka 1990-ih djelovao na razmeđu grafičkog dizajna, medijske umjetnosti, teorije, nezavisnog izdavaštva, eksperimentalne glazbe i videa. Izložba daje presjek NEP-ovih aktivnosti i artefakata – fanzina, xerox grafika, kolaža, plakata, fotografija, dizajna publikacija i glazbenih albuma, u rasponu od autorskih radova NEP-a do dizajna za klijente.