MKC Split

Multimedijalni kulturni centar je ustanova za organizaciju i promicanje kulturnih programa u područjima vizualne, filmske, izvedbene i glazbene umjetnosti. Utemeljena je 1998. godine kao gradska ustanova u kulturi koja njeguje istraživački i interdisciplinarni pristup radu.

Rad MKCa temelji se na ideji otvorene ustanove: uz produkciju vlastitog programa ustanova omogućava rad predstavnicima nezavisne kulture u više usporednih inicijativa, surađuje s ustanovama, udrugama i kreativnim pojedincima u koprodukcijskim programima.

MKC upravlja prostorom Doma mladih pri čemu se vodi idejom koja Dom definira mjestom susreta različitih polja djelovanja, interesa, percepcija i razmišljanja. Dom mladih danas koristi više povremenih i stalnih korisnika, a trenutno su u funkciji galerijski prostor, amfiteatar, beton kino i niz radioničkih prostora i okupljališta za ples, dramu, film, glazbu, informatiku i sport.

Izložbeni program Galerije MKC otvoren je svim vizualnim izričajima suvremene umjetničke prakse s naglaskom na istraživačke strategije i suvremena medijska iskustva kao i uporabu novih tehnologija. Osim samostalnih i skupnih izložbi recentnih radova domaćih i inozemnih umjetnika pozornost se posvećuje i prezentaciji važnih supkulturnih događanja i različitih vidova popularne kulture, kao i pokretanju angažiranih umjetničkih akcija.

Filmski program usmjeren je na predstavljanje tzv malih kinematografija koje su rijedak gost na repertoaru hrvatskih distributera i odišu drukčijim svjetonazorima u idejnom, a često i estetskom pogledu.

Scena amfiteatra dom je ne institucionalizirane kazališne i plesne scene, ali i ostalih izvedbenih umjetnosti – cirkusa, perfomansa, glazbe, storytellinga. Na sceni se također odvijaju konferencije, javne rasprave, radionice, tribine.

DOKUMENTI

 

Javna nabava

Financijsko izvješće

Financijsko izvješće 2020. godinu

Financijsko izvješće 2021. godinu

Financijsko izvješće 2022. godinu

Financijsko plan

Zakoni i opći akti,strategija

X